Just nu på radion...

Slingan

Slingan ger dig information om vad som händer i kommunen

» Läs mer om Slingan

Öppna webbspelaren
Dagens tablå

R Örnradio-Radio Dari
16:00 - 18:00 (Repris)

R Radio Röd
20:00 - 21:00 (Repris)

Se hela tablån

Visst följer du oss?

Radio Luleå på Facebook

Navigering

MAR
03
Kategori: Unga Örnar
Publicerad 03 Mar

LÄSFRÄMJANDE UTMANING


Hej . Jag heter Jan-Ivar Johansson. Jag är ordförande i Luleå Närradio på Kråkbergsvägen  och har lite andra uppdrag gällande barn och unga. Vi vet ju alla att det är viktigt för barns utveckling att man läser för dem. Därför har vi över jullovet sänt en uppläsning av klassikern Nils Holgersson som radio på 89,3 mhz.  Hör dem på länken. 


NU SKA DU FÅ EN UTMANING


Radio Unga Örnar och Radio X på Luleå Närradio 89,3 mhz samt på www.radiolulea.se har från den 15 november till 4 februari sänt en uppläsning av Selma Lagerlöfs klassiker NILS HOLGERSSON . Den kommer i fortsättningen att finnas tillgänglig på www.radiolulea.se och orginalläsningen finns på You Tube, sök på Jan-Ivar Johansson som läst in boken.


 Utmaningen riktar sig till dig som anser att det är viktigt med läsfrämjande åtgärder för våra barn och vill hjälpa de föräldrar som har svårt att komma sig för att läsa godnattsagan för sina barn. Kom med och läs du också. Välj en klassiker där författaren varit död i 70 år, alltså före 1950. Då finns ingen copywrigt kvar enligt svensk lag. Vänd dig till oss så hjälper vi dig att ordna tekniken kring inspelningen och med utformningen av läsningen. Du kan publicera som radioprogram, som pod och på You Tube enligt egen önskan.


Barn behöver inspiration i läsning, man läser inte enbart i skolan och pappersböcker hemma. Nu finns E- böcker, Ljudböcker, och en massa läsning och skrivning i sociala medier, spel och liknande. Det är viktigt att få orden i sin makt och förstå vad man läser och hör för att klara skola och livet. Det är också viktigt att kunna skilja sant från falskt åtminstone i fakta texter. Nils Holgersson är säkert ett påhitt alltihopa förutom landet han reser runt i.


Passa på att återuppliva dina minnen från barndomens favoritböcker och samtidigt göra en insatts i läsfrämjandets tjänst med oss i Unga örnar och Luleå närradio.


Kontakta jan-ivar johansson   telefon 070 3157084   Mail joj1950@gmail.com


Det här är ett helt ideellt och okommersiellt initiativ. Där du hemifrån kan göra en insatts för barn och unga som behöver någon som läser för dem.


Du kanske till och med är mor eller farförälder till någon som bor på annan ort och du träffar bara på sommaren då det inte är pandemi och träff förbud. Du kan slå två flugor i en smäll och läsa din favorit klassiker för ditt barnbarn på distans och samtidigt spela in det för de som inte har den möjligheten. Du kanske arbetspendlar och är borta hela veckan och därför vill vara med och läsa för ditt barn på distans och samtidigt ge flera chansen att höra din älsklingsbok. Du kanske varit med i Metall arbetarförbundets fina verksamhet , läs för mig pappa och vill utvidga till att läsa för flera. Fundera lite och tag sedan kontakt med oss så ger vi dig tillgång till kunskap och verktyg för din insats.


Vänd dig till vår kontaktperson jan-ivar johansson   telefon 070 3157084   Mail joj1950@gmail.com


Hjärtligt välkomna till vårt projekt med läsfrämjeri för barn, barn läser mera om man läser för dem.


.


Skribent: Jan-Ivar Johansson