Just nu på radion...

Slingan

Slingan ger dig information om vad som händer i kommunen

» Läs mer om Slingan

Öppna webbspelaren
Dagens tablå

R Örnradio-Radio Dari
16:00 - 18:00 (Repris)

Se hela tablån

Visst följer du oss?

Radio Luleå på Facebook

Navigering

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss på Luleå Närradioförening?

Läs mer

Socialdemokraterna - Radio S

 RADIO S       


RADIO S PODDEN LYSSNA HÄR


RADIO S RADION FÖR DAGEN


Ny podd från Miljöförhandlingarna i Paris. Matilda Ernkrans ordförande för miljöutskottet i riksdagen berättar om konferensen.innocent


https://itunes.apple.com/se/podcast/matilda-ernkrans/id972442083?i=358131801&mt=2


Kom med oss och gör radio utifrån dina socialdemokratiska värderingar. Kontakta mig  Jan-Ivar.Johansson@skol.lulea.se  eller ring 0703157084 och var med att sända om politik och verksamhet . Eter radio, webbradio och podradio om och med Socialdemokratin i Luleå är det uppdrag vårt nätverk för Radio S uppfyller. Kom med du också. Ta första steget och gå med oss i partiet.


https://www.socialdemokraterna.se/Bli-medlem/


 


Socialdemokratiska Arbetarekommunen i Luleå är en arbetare kommun som består av tolv olika S- föreningar, socialdemokratiska föreningar spridda över hela kommunen.Kansliet för Socialdemokraterna i Luleå ligger på 


Socialdemokraterna i Luleå


Kapellgränd 7
974 39 Luleå
Kontakta via e-post


 


Ordförande


Anders Öberg


Mobil: 070-609 35 63
Kontakta via e-post


Ombudsman


Ia Uvberg


Mobil: 070-666 90 20
Kontakta via e-post


Verksamhetsassistent


Kristina Falkenlöv


Telefon: 
0920 890 20


Kontakta via e-postTillsammans skapar vi en bättre framtid. För alla. Bli medlem i Socialdemokraterna!
Att vara medlem i Socialdemokraterna innebär att ta ställning för och skapa ett samhälle byggt på våra värderingar om alla människors lika värde. Som medlem ger du ditt stöd till ideer du tror på och om du väljer att engagera dig aktivt kan du också arbeta för att genomföra dem. Då blir ditt medlemskap också en möjlighet att förändra ditt och andras liv!
Bli Medlem
Socialdemokraterna är ett folkrörelseparti och som medlem finns det massor av intressanta aktiviteter att delta i. Utbudet av verksamheter varierar i landet, och om du saknar något finns det naturligtvis möjlighet att själv starta det du vill göra.


 


 Tio bra sätt att jobba för förändring
 
⦁ Engagera dig i din lokala förening
Över hela landet finns en mängd lokala S-föreningar. Där samlas medlemmar från området och diskuterar politik, arrangerar cirklar och seminarier, fester samt gör roliga utåtriktade aktiviteter. Om du vill gå med i en annan förening så går det självklart också bra. På flera håll finns det exempelvis fackliga föreningar, föreningar för unga, för olika språkgrupper, för HBT-personer, etc.
⦁ Delta i studiecirklar
Det finns speciella studiecirklar riktade till nya medlemmar, men det finns ocksaÌŠ utbildningar som berör olika politikomraÌŠden, som exempelvis jobb och näringsliv, utbildning samt välfärd. Om du saknar naÌŠgot ämne saÌŠ finns det ocksaÌŠ möjlighet att föreslaÌŠ en ny cirkel eller att starta en egen. Socialdemokraternas har också enstudieportal där du kan ta del av allt studiematerial.
⦁ Delta i möten på gator och torg
Genom aktiviteter på våra gator och torg visar vi upp vårt parti, diskuterar politik, delar material, värvar medlemmar och ger människor möjlighet att träffa lokala, regionala och nationella företrädare. Det finns tid för spontana diskussioner och vi får tillfälle att prata med väljarna.
⦁ Kandidera till ett förtroendeuppdrag
Som medlem kan man bli förtroendevald i en lokal nämnd, i fullmäktige, i landstinget/regionen eller i riksdagen. När man är förtroendevald fördjupar man sig i en eller flera frågor och som förtroendevald kan man påverka politiken i det forumet man är invald i.
⦁ Gå med i ett nätverk
I nätverk samlar man de i arbetarekommunen som är intresserade av att diskutera och jobba med en viss politisk fråga. Det kan t ex vara miljö-, arbetsmarknads- eller utbildningspolitik. Det är intresset som styr.
⦁ Anordna eller delta i seminarier
Seminarier är ett bra sätt att fördjupa sig i ett speciellt ämne. Till seminarierna kan man bjuda in forskare, politiker, journalister och andra intressanta föredragshållare.
⦁ Blogga
Ett sätt att uttrycka sina tankar och aÌŠsikter är genom att blogga. Men det är ocksaÌŠ ett sätt att paÌŠverka politiken. Läs gärna vaÌŠra S-märkta bloggare och fundera på om det kanske också kan vara något för dig.
⦁ Skriv insändare
Det är många som läser insändare i lokaltidningarna. Ett sätt att skapa opinion och påverka allmänheten är att skriva insändare. Skriv om det ämnet som ligger dig närmast om hjärtat.
⦁ Hjälp till i en valrörelse
Att jobba i en valrörelse innebär ett högt tempo. Du kommer att träffa många människor, få möjlighet att prata politik och delta i utåtriktade aktiviteter. Bland annat knackar vi dörr och ringer väljare. Det leder ofta till positiva och glada samtal med nyfikna och intresserade väljare.
Till sist: Träffa nya vänner och ha roligt! 
Det är i positiva möten tillsammans med andra som de riktigt stora förändringarna sker. Du kommer att träffa många nya spännande människor och kanske få vänner för livet. Det är också en viktig sida av att vara medlem i Socialdemokraterna.
Om du inte redan tagit steget - bli medlem redan idag!


 


Carin Jämtin på podradio


 


CARIN JÄMTIN PÅ PODRADIO  LYSSNA PÅ S-PODDAR


 


 


  


">S- STUDENTER DEMONSTRERAR">GUSTAF U OM EU VALET


 


RADIO S om Jämställdhet