Just nu på radion...

Slingan

Slingan ger dig information om vad som händer i kommunen

» Läs mer om Slingan

Öppna webbspelaren
Dagens tablå

Radio Dari
16:00 - 18:00

Manspodden
20:00 - 20:45

Se hela tablån

Visst följer du oss?

Radio Luleå på Facebook

Navigering

Information

Radio Luleå är en lokal föreningsdriven radio dit alla föreningar i Luleå och alla som vill sända radio privat är välkomna att göra sin röst hörd. Privatpersoner som vill sända kan organisera sig i RADIO – X och blir därigenom anslutna till en förening som får sända radio.

Närradioföreningen har studio och kontor på Varvsgatan 39, i Folkets Hus RIPAN. Det är cirka 75 000 invånare i Luleå som nås av sändningarna från vår mast på Sinksundsberget.

Föreningens syfte är att skydda och vårda yttrandefriheten i Sverige. Att ge alla med något att berätta en plattform i etern så att man kan göra sin röst hörd även i Radio. Yttrandefriheten i Sverige fastslogs redan 1766 med Tryckfrihetsförordningen samt Offentlighetsprincipen och är därför en av världens äldsta friheter. Den bör bevaras. Vi är därigenom också väldigt måna om att informera om samhällsfrågor och kulturfrågor

Medlemmar

Luleå Närradioförenings medlemsföreningar 2015:
  • Pingstkyrkan med Radio City-sändningar
  • RADIO AQUILA i gymnasiebyn som sänder under namnet Radio Aquila
  • Vänsterpartiet med Radio Röd
  • Finska föreningen sänder regelbundet. 
  • RADIO X, fristående radioförening som sänder Radio X och turistradio under sommaren. Där kan vi låta dig som privatperson sända. 
  • SAP Luleå Arbetarekommun sänder Radio S 
  • Radio Dari där Afghanska kulturföreningen sänder rdio på Dari 
  • Radio Ahmadiyya sänder muslimsk radio
  • desutom sänder Jesu Kriasti Kyrka av de sista dagars heliga

 

  • Unga Örnar Luleå sänder Örn-radio men är för närvarande vilande liksom kurdiska föreningen och Somaliska föreningen. 

Sändningar

Sändarens kapacitet gör att nästan hela Luleå kommun kan ta emot våra sändningar. Vi sänder 24 timmar om dygnet och då inte någon medlemsförening sänder eller Kommunfullmäktige och Landstingsfullmäktige sänds, så sänds en slinga.

Vi sänder nämligen både Kommunfullmäktige för Luleå och Landstingsfullmäktige för Norrbotten till Luleå kommuns invånare.

Vill du göra reklam för något kulturarrangemang eller offentligt arrangemang av annan sort så maila info@radiolulea.se. När, var, hur, varför, på vilket sätt och kanske också med vilket resultat i sikte vill vi veta.
Vill du veta mer så ring vår ordförande 070 3157084 eller kassören 0705566725   du kan maila jan-var.johansson@skol.lulea.se om det passar bättre.