Just nu på radion...

Slingan

Slingan ger dig information om vad som händer i kommunen

» Läs mer om Slingan

Öppna webbspelaren
Dagens tablå

R Radio Dari
16:00 - 18:00 (Repris)

Se hela tablån

Visst följer du oss?

Radio Luleå på Facebook

Navigering

SEP
24
Kategori: Allmänt
Publicerad 24 Sep

Närradion 30 år!Då Världsarvet Kyrkbyn fyller tjugo år så fyller LULEÅ NÄRRADIOFÖRENING trettio år.


Det var nämligen så, att Den 19 februari 1985 kl 06:00 var den smått historiska tidpunkt då Luleås närradio startade. Pingstförsamlingen och dess dåvarande föreståndare David Johansson, var den drivande kraften, bakom närradions tillkomst i Luleå. De sänder under namnet Radio City och Pingstförsamlingen som är vår äldsta medlemsförening har sedan dess haft sändningar från egen studio med ibland över 300 timmar per år bestående bl a av morgonandakter, önskeprogrammet Hallå Luleå, Bibelstunden (ett program av bibelstudiekaraktär), förbönsprogrammet Ring så beder vi, samt direktsända gudstjänster.


I Luleå Närradioförening har vi har totalt ett dussin medlemsföreningar som sänder radio. Men när inga andra föreningar sänder, sänder Luleå Närradio genom Radio X en slinga med information om kultur, fritid och politik i Luleå.


Tre politiska föreningar, barn och ungdomsorganisationer, religiösa föreningar, invandrar- och minoritetsföreningar och lite till fyller ut och kompletterar varandra i utbudet över 89,3 Mhz.


Vi har nu också hemsidan, radiolulea.se, som ger medlemsföreningarna möjlighet att lägga ut sändningar i efterhand och informera om sig själva.


Vi kommer att utveckla denna sida som podradiocentra för medlemsföreningarna.


Är du med i en förening och vill börja informera om den föreningen eller diskutera de frågor föreningen vill föra fram, så kontakta oss så förklarar vi hur man går med i Luleå Närradioförening och hur man gör radio för etersändning och internetsändning.


Är du enskild person så går det bra att sända över RADIO X som kan ge utrymme åt dig och din radiosändning.  Kontakta Luleå Närradioförening. 


Skribent: Hans Pettersson